Skagen er en af Danmarks smukkeste og mest charmerende feriebyer beliggende i det nordligste Danmark. Byen er kendt for sin unikke beliggenhed mellem Østersøen og Kattegat, hvilket gør den til et populært feriemål for både danskere og udlændinge.

Skagen er især berømt for sin kunstneriske historie. I 1800-tallet tiltrak byen således mange kunstnere, der blev fascineret af det dramatiske lys og det unikke landskab. Mange af de værker der blev skabt i perioden kan nu ses i Skagens Museum og udgør en vigtig del af Dansk kulturarv.

En af de største attraktioner i Skagen er Grenen, hvor Østersøen og Kattegat mødes. Det er et helt særligt sted at komme til, hvor man kan se de to farvande mødes og ændre farve. Det er muligt at gå selv ud til Grenen fra parkeringspladsen, hvilket tager ca. en halv time. Man kan også tage “Sandormen”, hvor man bliver kørt hele vejen i en vogn, der er trukket af en traktor. Se hjemmesiden for nærmere info. 

En anden seværdighed i Skagen er Den Tilsandede Kirke, der er det sidste der er tilbage af Sct. Laurentii Kirke fra 1300-tallet. Kirken lå oprindeligt i byen, men er nu overtaget af sandet, undtagen kirketårnet, der stadig er fri. Der er adgang til tårnet i sommerperioden ved køb af billet: klik her for nærmere info.

Råbjerg Mile, der ligger nogle kilometer syd for Skagen by,  er en anden naturattraktion i Skagen, som man bør unde sig selv og sin familie at opleve. Det er en af Europas største vandreklitter og er et helt specielt sted at besøge. Så tag på vandretur hen over milen og nyd den smukke udsigt hen over klitterne og det omkringliggende landskab.

Skagen besøges hele året rundt men højsæsonen er i sommermånederne, hvor byen er summer af liv og aktivitet. Ud over den storslåede natur er der også mange forskellige kulturelle aktiviteter at vælge imellem. Besøg f.eks. Skagens Museum, der er hjemsted for nogle af de mest betydningsfulde kunstværker skabt af de kunstnere, der engang boede i Skagen.

Udover de mange naturskønne og kulturelle aktiviteter, er Skagen også kendt for sin gode mad og hjemsted for en række gourmetrestauranter, der serverer frisk fisk og skaldyr, samt andre lokale specialiteter. Der er også hyggelige caféer og barer, hvor man kan slappe af og nyde en kop kaffe eller en kold øl.

Skagen er med andre ord en unik ferieby med en rig historie, smuk natur og masser af aktiviteter og oplevelser for besøgende. Uanset om man er interesseret i kunst, kultur, mad eller natur, så er Skagen ikke til at komme udenom og et must-see, når man holder ferie i Danmark.