Lønstrup er en charmerende lille fiskerby beliggende mellem Hirtshals i nord og Løkken i syd og er især kendt for sin særlige kunstnerkultur og smukke natur. Området er en populær feriedestination for dem, der bare ønsker at slappe af og nyde livet i en afslappet atmosfære. 

Byen er omgivet af et væld af smukke klitter og strande, der giver mulighed for at nyde den skønne natur og det klare vand og byder i det hele taget på mange fantastiske naturoplevelser.

Den særlige kunstnerkultur giver også rig mulighed for at besøge nogle af de mange gallerier og butikker, der er fyldt med smukke kunstværker skabt af lokale kunstnere. 

Naturmæssigt opleves området mest dramatisk ved en tur langs Lønstrup Klint, der strækker sig ca. 15 kilometer sydover ned til Løkken. Man kan gå langs stranden med havet på den ene side og klinten på den anden, hvilket er en helt særlig oplevelse, hvor man hurtigt føler sig meget lille og overgivet til elementerne. Der er også stier de fleste steder på toppen af klinten, der bl.a. snor sig ind mellem mange af de sommerhuse, der ligger faretruende tæt på kanten. Klintens højeste punkt er Rubjerg Knude, hvor det kendte og elskede Rubjerg Fyr står. I oktober 2019 blev fyret flyttet ca. 70 meter ind mod land efter at være kommet faretruende tæt på kanten. Det var den lokale murermester, Kjeld Petersen, der havde taget initiativ til flytningen og han stod også for hele den vellykkede operation. Der er adgang til tårnet året rundt, hvor man kan komme op og nyde den helt fantastiske udsigt over hele området.

Hvis man går tur på toppen af klinten fra Lønstrup mod fyret kommer man automatisk forbi en lille gravplads, der hørte til Mårup Kirke fra 1200-tallet, inden det blev nedtaget for nogle år siden pga. nedstyrtningsfare. Man kan stadig se ankeret fra den engelske fregat “The Crescent”, der forliste tæt på Lønstrup i december 1808 efter en storm. 

Lønstrup er også kendetegnet ved at have et levende miljø, der giver mulighed for at deltage i en række kulturelle arrangementer og festivaler i løbet af sommeren.

Alt i alt er Lønstrup en unik og charmerende by, hvor der er noget  for enhver smag. Så hvis du leder efter en afslappende ferie i en hyggelig atmosfære, bør Lønstrup helt sikkert være på din liste over steder at besøge.