Skagen er den nordligste by i Danmark og er beliggende i Frederikshavns kommune. Byen har en fiskeri- og lystbådehavn og udgør den ene endestation for Skagensbanen, der pendler mellem Skagen og Frederikshavn.

Ca. fire kilometer syd for Skagen ligger Den tilsandede kirke (Sankt Laurentii kirke), der blev opført i 1300-tallet. I 1795 blev den lukket pga. tilsanding og i dag er det kun det gamle kirketårn, der stadig er fri af sandet.

Lidt længere sydpå finder man Råbjerg Mile, der dækker et areal på ca. 2 kvadratkilometer. Milen er en såkaldt vandreklit og flytter sig hvert år ca. 15-20 meter i nordøstlig retning.

Nord for byen ligger Danmarks nordligste punkt, Grenen, hvor man kan opleve farvandene Skagerrak og Kattegat mødes. Området er særligt kendt for sit specielle lys, hvilket var årsagen til at Skagen i en periode i sidste halvdel af 1800-tallet blev samlingspunkt for mange skandinaviske kunstnere, også kendt som Skagensmalerne.

Fiskeri udgjorde tidligere grundlaget for byens erhvervsliv, men siden er det blevet afløst af en stærkt voksende turisme. Skagen udgør i dag et yndet turistmål for såvel danskere som udlændinge, særligt nordmænd og tyskere.

Ifølge en national tilfredshedsundersøgelse , der blev udført i 2017 for Dansk Kyst- og Natur Turisme, kom Skagen ind på en flot førsteplads, hvor besøgende gav byen en score på fem ud af fem.

 

Skagen, Ons. d. 30/11 (Morgen)

 08:33  15:39

6°C

 

skydække

Vindhastighed: 6 m/s

Vindretning: SØ 

Luftfugtighed: 64%

Skydække: 100%

Sigtbarhed: 10km

onsdag

5°C

torsdag

4°C

fredag

4°C

lørdag

3°C

søndag

2°C

mandag

3°C