Børglum Kloster ligger smukt på en træklædt bakke ca. 5 km. øst for Løkken og kan besøges på forskellige tidspunkter i løbet af året. Hovedsæsonen ligger i månederne mellem april og oktober, men der er forskellige events og udstillinger hen over det meste af året, hvilket man kan læse nærmere om på hjemmesiden. Klosteret er ikke mindst kendt for sit årlige julemarked, hvor der er rig mulighed for at smage på forskellige juleretter og få varmen med et glas gløgg.

Klosterets historie går mere end 1000 år tilbage i tiden. Oprindeligt husede Børglum Bakke en af de mange kongsgårde, der udgjorde kronens magt- og administrationscentre rundt om i landet. I 1060 blev der opført et bispesæde på stedet og det var i den forbindelse at klosteret blev bygget i den form man kan se det i dag. I forbindelse med Reformationen blev den sidste katolske bisp, Stykke Krumpen, afsat og fængslet og klosteret beslaglagdes af Christian 3. i 1536. Herefter fungerede klosteret som kongeligt len frem til 1669, hvor det blev solgt til privat eje. I dag ejes og ledes Børglum Kloster af ægteparret Hans og Anne Rottbøll.

Den sidste katolske bisp, Stygge Krumpen, der blev afsat og fængslet i 1536 har gennem tiden været genstand for mange historier og myter og i 2011 kunne man se Andreas Bro i rollen som Stygge Krumpens skurkagtige genfærd i TV2’s julekalender “Ludvig og Julemanden”: